Eka päivä koulussa! Oikeesti...siis...!!

Olen tehnyt ansiokkaita hermoiluhommia. Heräillyt yöllä säännöllisesti kahdelta ja pelännyt koulun alkua. Viimeisenä yönä tapahtuu taas jäätyminen. Jännitys katoaa, nukun hyvin ja herään ajoissa.

Pitkä matka toiseen kaupunkiin ja lopulta olen koulun aulassa. Sieltä opastetaan valtavan joukon jatkeeksi auditorioon, jossa kaikki koulunsa aloittavat kokoontuvat. Viereeni sattuu nainen, joka on sattumalta samalla linjalla kanssani. Hän on vain 10 vuotta nuorempi ja iloinen tapaus. Oloni rentoutuu vähän.

Valtaisa lauma jaetaan eri opiskelulinjoihin ja huomaan seisovani 25 kaksikymppisen keskellä. Tai siis oli siellä se kolmekymppinen. Tai ehkä pari. Kaikki ne näyttävät samalta. Onkohan tämä sitä ikärasismia?

Mietin, että näiden ihmisten kanssa vietän seuraavat neljä vuotta. Nämä tulevat vielä tutuiksi. Joku saattaa joskus ärsyttää, joku on hauska, joku jää etäiseksi. Poikia on muutama ja he kerääntyvät kasaan kuin hakien toisistaan suojaa valtavan estrogeenikertymän keskellä. Mukava sukupuolijakauma heidän kannaltaan :)

Kierrämme hiljaisina luokasta toiseen ja yritän saada tolkkua opettajista, tiloista, tuutoreista, papereista ja tunnuksista. Vaikken tee mitään, käytän jättimäisen määrän energiaa katsomalla ja kuuntelemalla kaikkea uutta. 

Koko talo tuntuu vieraalta. Yritän keksiä jonkin kiinnekohdan, joka kertoisi, että tänne minut on tarkoitettu. En löydä sitä vielä.

Ajan kotiin lopen uupuneena.